(8 porcijoms)
500 g jautienos spradinės,
8 baltos duonos riekelių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
pipirų.
K e p i m u i:
4 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto.
Žirnių p a s t a i:
500 g šaldytų žirnelių,
1 svogūno,
1 šaukšto grietinės,
1 ir 1/2 šaukšto sviesto,
1 šaukštelio cukraus,
kelių petražolės šakelių,
žiupsnelio maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite žirnelių pastą: svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, petražoles susmulkinkite. Į puodą sudėkite žirnelius, svogūnus, petražoles, įpilkite 5 šaukštus vandens ir ant silpnos ugnies troškinkite 20 min. Masę pertrinkite per sietelį, įdėkite sviesto, grietinės, pagardinkite druska, cukrumi, pipirais ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite 3 cm skersmens dydžio gabaliukais, pabarstykite pipirais ir apšlakstykite šaukšteliu aliejaus. Nuo duonos riekių nupjaukite plutą, išpjaukite apie 4 cm skersmens dydžio gabaliukus. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir vieną šaukštą sviesto pakepkite juos iš abiejų pusių.
Apskrudusią duoną sudėkite į lėkštę. Tada keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sviestą, sudėkite mėsos gabaliukus ir vartant iškepkite. Juos dėkite ant paskrudusių duonos gabaliukų, ant jų konditeriniu švirkštu išspauskite žirnių pastos. Patiekti galite su marinuotomis daržovėmis-agurkėliais ir pomidorais.