1-1,2 kg bulvių,
75 g sviesto,
50 g tarkuoto sūrio,
2-3 šaukštų džiūvėsėlių,
smulkintų petražolių.
S a l o t o m s:
4-6 sulkių filė,
2 raudonų svogūnų,
6 raugintų agurkų,
100 ml grietinės,
150 ml jogurto,
1 šaukšto smulkintų krapų,
pagal skonį druskos,
baltųjų pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis, nupilkite vandenį. Petražoles smulkiai sukapokite, sumaišykite su tarkuotu sūriu. Kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai perpus, sudėkite į riebalais pateptą skardą pjūviu į viršų.
Pabarstykite druska ir pipirais. Sūrio mišinį išdėliokite ant bulvių puselių, lengvai paspauskite. Bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite 5 min. Patiekite su silkių salotomis.