Veršienos kepsnys receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Veršienos kepsnys


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

veršienos šlaunis (5-7kg.),
200g. sviesto,
200g. grietinės,
3-5 morkos,
muskato riešutas,
kvapiųjų pipirų,
cukraus,
druskos.

GAMINIMAS:

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai.
1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir, įpjovus peiliu raumenį, įkišami į išpjovą. Vietoj lašinukų galima dėti nedidelį gabaliuką sviesto. Prismaigstyta veršiena kuo tvirčiau susukama ir surišama kapronine virvute, 7kg. šlaunis paprastai supjaustoma į 3 gabalus: 1 didesnį ir 2 mažesnius. Taip paruošta veršiena 2-3 paras laikoma šaltai. Paskui į keptuvą sudedamos pusiau perpjautos morkos, o ant jų - veršiena. Mėsa aptarkuojama muskato riešutu, aptepama grietine, į keptuvą įpilamas nedidelis kiekis vandens, uždengus kepama karštoje orkaitėje apie pusantros valandos. Kartkartėmis mėsa nudengiama - jei apsitraukė gelsva plutele, patepama grietine arba sviestu. Kas 10 minučių vis palaistoma susikaupiančiu skysčiu. Mėsa iškepus, jei plonu aštriu peiliu persmeigus storiausią kepsnio vietą pasirodo šviesios sultys. Iškepusi veršiena esti rausva.

Šį veršienos kepsnį galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Per Vėlykas paprastai visas kepsnys dedamas į didelį pusdubenį. Pusė jo supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas puošiamas skysčiu, kuriame mėsa kepė, dėl to skystis supilamas į atskirą lėkštę ir padedamas šaltai, kad sustingtų. Po to supjaustomas kubiukais arba kitos formos gabaliukais. Jais ir puošiama mėsa.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668