(4 porcijoms)
T e š l a i:
300 g miltų,
3 kiaušinių,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Į d a r u i:
1 svogūno,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
400 g pievagrybių (geriau rudųjų),
300 g maltos jautienos,
200 g virto kumpio,
3 šaukštų žalumynų mišinio (salierų, svogūnų laiškų, petražolių),
1 šaukšto smulkintų petražolių,
1 morkos,
1 šaukštelio džiovintų mairūnų,
druskos,
pipirų pagal skonį,
100 ml baltojo vyno,
100 g tarkuoto Goudos sūrio,
2 šaukštų sviesto.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite minkštą elastingą tešlą ir pridengtą palaikykite 30 min. šaltoje vietoje. Įdaras: įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir faršą. Susmulkinkite kumpį, prieskoninius žalumynus ir pievagrybius, sutarkuokite morką. Viską keptuvėje sumaišykite su apkeptu faršu ir kepkite toliau.
Kai suminkštės daržovės, suberkite mairūnus, petražoles, pridėkite druskos, pipirų, supilkite vyną ir kaitinkite dar 7 min. Tešlą plonai iškočiokite ir išpjaukite 16 vienodo dydžio stačiakampių. Juos aptepkite įdaru, suvyniokite ritinėliais (ilgesnius dar galite padalyti perpus) ir sudėkite į riebalais išteptą formą.
Viršų apiberkite tarkuotu sūriu ir sviesto gabalėliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Patiekite su pakepintomis daržovėmis.