250 g voveraičių,
100 g makaronų (tortellini),
350 g rūkyto kumpio,
75 g kumpio plonomis riekelėmis,
3 šaukštų baltojo balzaminio acto,
5-7 šaukštų aliejaus,
400 g vyšnių arba mažų pomidorų,
1 ryšelio žalių svogūnų,
1 šaukšto citrinos sulčių,
250 g Mocarelos,
2 šaukštų smulkintų bazilikų,
druskos,
pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite kaip nurodyta gamintojo etiketėje. Padažas: iš acto, druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus, aliejaus,-viską pakaitinkite (tik neužvirinkite). Makaronus išimkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite, atvėsinkite, sumaišykite su padažu ir marinuokite apie 30 minučių.
Daržoves nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite ketvirčiais. Pievagrybius apšlakstykite citrinos sultimis, pakepinkite su smulkintais svogūnų laiškais; į kepimo pabaigą suberkite rūkytą kumpį kubeliais, pomidorus.
Viską sumaišykite su makaronais. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite Mocarelos gabalėlius. Dar kartą sumaišykite ir patiekite su rūkyto kumpio griežinėliais ir smulkintais bazilikų lapeliais.