2-3 jautienos filė,
0,5l. giros,
morka,
svogūnas,
2 lauro lapai,
10 kvapiųjų pipirų,
druskos,
riebalų mėsai kepti,
petražolių,
salierų.
GAMINIMAS:
Jautiena nuplaunama šaltu vandeniu, nusausinama, išmušama ir pasūdoma. Keptuvėje ištirpinama riebalų, į juos dedama paruošta mėsa. Ji užberiama supjaustytais prieskoniniais šakniavaisiais, pipirais, 2 susmulkintais lauro lapais. Apkepusi iš visų pusių po truputį vis palaistoma gira. Dažnai vartoma. Mėsa iškepus, jei nesunku giliai įsmeigti šakutę, o ją ištraukus, išbėga nekraujuotas skystis. Tuomet skystis nupilamas ir, nugraibsčius riebalus, ištirpinamas pro sietelį. Padažą galima užpilti ant kepsnio arba tiekti atskirai padažinėje.