1,5 kg kiaulienos kumpio,
500 g džiovintų pomidorų aliejuje,
4 svogūnų,
150 g smulkintų svogūnų laiškų,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų saldžiųjų paprikų tyrės,
2 šaukštų tirštos pomidorų tyrės,
3/4 stiklinės mėsos sultinio,
po 2 šakeles smulkintų šviežių rozmarinų,
čiobrelių,
po žiupsnelį maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Kumpį nuplaukite, nusausinkite, išilgai aštriu peiliu padarykite gilią įpjovą, pabarstykite druska, pipirais. Sukapotus svogūnus apkepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Nusunktus džiovintus pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su svogūnų laiškais, kepintais svogūnais, saldžiųjų paprikų ir pomidorų tyre, rozmarinais, čiobreliais.
Įdarą pagardinkite maltais pipirais, druska ir sudėkite į įpjovą. Mėsą tvirtai apvyniokite medvilniniu siūlu, gerai apkepinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ir įdėkite į troškintuvą. Supilkite sultinį, likusį aliejų ir troškinkite uždengtame puode apie 1 val. Kai baigsite troškinti, išimkite, nuvyniokite siūlus ir supjaustykite. Patiekite su virtais lakštiniais ir pomidorais.