Žėlė su vaisiais ir džinu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žėlė su vaisiais ir džinu


INGREDIENTAI:

400 g mažų juodųjų vynuogių be kauliukų,
300 ml džino,
125 g citrinų arba apelsinų,
10 g želatinos,
600 ml vandens,
75 g miltinio cukraus.



GAMINIMAS:

1. Sudedame vynuoges į dubenį ir užpilame 240 ml džino. Pridengiame ir padedame pastovėti šaltai porą valandų arba per naktį.
2. Likusį džiną supilame į puodelį, sudedame želatiną ir paliekame brinkti 5 minutes.
3. Supilame vandenį į puodą, pasaldiname, nustatome mažą kaitrą ir verdame, kol cukrus ištirpsta, o vandens sumažėja perpus. Vėsiname minutę. Sudedame džine išbrinkusią želatiną ir ištirpiname.
4. Vynuoges su džinu supilame į sirupą. Sudedame skiltelėmis supjaustytus apelsinus arba citrinas.
5. Laikome šaldytuve, kol želė pradeda stingti.
6. Sudedame želė į 6 taures ir padedame į šaldytuvą - kol sustings.
7. Išimame 1 5-30 minučių prieš tiekdami.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 4 val. 30 min. Porcijoje: apie 120 kcal (6 porcijos)

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668