(4 porcijoma)
Į d a r u i:
300 g mėgstamų grybų,
2 svogūnų,
po 1 šaukštą smulkintų petražolių,
kalendrų lapelių,
1 obuolio,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
smulkinto sūrio,
1/2 citrinos sulčių.
T e š l a i:
200 g miltų,
1 kiaušinio,
15 g cukraus,
pagal skonį druskos,
150 ml vandens,
75 g sviesto,
žiupsnelį kepimo miltelių.
GAMINIMAS:
Užmaišykite tešlą ir iškepkite sklindžius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, dėkite grybus, svogūnus, petražoles, kalendras, pasūdykite ir kepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės grybai. Nukelkite, atvėsinkite.
Kepimo formą iškepkite riebalais, dėkite po sklindį į kepimo formą, apibarstykite smulkintu sūriu ir kepkite orkaitėje, kol pasidarys traškūs. Traškius sklindžius pripildykite grybų mišinio pagardinkite druska ir pipirais. Obuolį supjaustykite norimo dydžio skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir jomis papuoškite sklindžius. Patiekite šiltus.