250 g sviesto,
250 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
4 kiaušinių,
500 g miltų,
1 pakelio kepimo miltelių,
6 šaukštų pieno,
2 šaukštų kakavos miltelių,
750 g nedidelių kriaušių,
miltinio cukraus,
3 šaukštų abrikosų džemo.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į masę, įpilkite 4 šaukštus pieno ir suminkykite tešlą. Pusę tešlos dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (apie 26 cm skersmens).
Kakavos miltelius įmaišykite kartu su 2 šaukštais pieno į likusią tešlą. Šokoladinę tešlą dėkite ant šviesios, tada šakute įmaišykite šokoladinę tešlą į šviesią, kad atrodytų kaip marmurinė. Gaminio paviršių išlyginkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklalizdžius.
Kiekvieną kriaušę įpjaukite 1 cm storio griežinėliais. Kriaušes išdėliokite ant tešlos išgaubtąja puse į viršų ir lengvai paspauskite. Skanėstą pašaukite į 175 laipsnių orkaitę ir kepkite 55 min. Ištraukite. Abrikosų džemą išmaišykite, pertrinkite per sietelį ir aptepkite dar šiltą kepinį.