300 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
100 g kumpio,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto pomidorų tyrės,
1 stiklinės ryžių,
1 šaukšto sviesto,
3-4 kiaušinių,
1 stiklinės vandens,
1,5-2 stiklinių pieno arba sultinio,
2-3 šaukštų maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio.
GAMINIMAS:
Kapotus grybus ir svogūną pakepkite su kubeliais supjaustytu kumpiu, pridėkite pomidorų tyrės ir prieskonių. Nuplautus ryžius patroškinkite kitame inde su sviestu, tada įpilkite verdančio vandens ir toliau troškinkite ant mažos ugnies arba orkaitėje. Kai ryžiai sugers visą vandenį, įpilkite pieno arba sultinio ir toliau troškinkite, kol ryžiai suminkštės.
Į ataušusią ryžių košę dėkite grybus, kiaušinių trynius, pasūdykite ir paskiausiai įmaišykite gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėkite į riebalais išteptą formą, paviršių apibarstykite maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepkite, kol iškeps ir paraus.