300 g minkšto sviesto,
300 g rudojo cukraus,
5 kiaušinių,
1 apelsino tarkuotos žievelės ir
sulčių,
170 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
120 g maltų migdolų,
120 g graikinių riešutų,
1 šaukštelio cinamono,
žiupsnelio maltų gvazdikėlių,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
1/2 šaukštelio imbiero miltelių,
300 g morkų, nuskustų ir stambiai sutarkuotų,
žiupsnelio druskos.
G l a i s t u i:
120 maskarponės sūrio,
230 rikotos sūrio,
80 g miltinio cukraus,
2 žaliųjų citrinų tarkuotos žievelės ir
sulčių.
GAMINIMAS:
Stačiakampę arba apvalią kepimo formą patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius, tada apelsinų sultis ir žievelę. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, suberkite migdolus, kapotus graikinius riešutus, prieskonius, sudėkite morkas ir viską gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Krėskite į kepimo formą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 50 min., kol gražiai paskrus. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar iškepė. Palikite pyragą formoje 10 min., tada atsargiai išverskite ir palaikykite valandą. Sumaišykite visus glaisto produktus ir tirštai aptepkite pyragą. Papuoškite graikiniais riešutais.