Kepta antis su slyvomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta antis su slyvomis


INGREDIENTAI:

2-2,5 kg anties,
3 obuolių,
10 džiovintų juodųjų slyvų,
po žiupsnelį druskos ir
pipirų,
100 ml brendžio,
150 g raudonojo vyno,
30 g atšaldyto sviesto.


GAMINIMAS:

Slyvas užpilkite brendžiu ir palikite, kad įmirktų. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklalizdžius. Išdorotą ir išplautą antį gerai nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Įdarykite obuoliais, išmirkusiomis slyvomis.

Anties pilvą ir kaklą susmeikite arba susiūkite, dėkite ant skardos krūtinėle žemyn į šaltą orkaitę ir kaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite antį 45 min., išsemkite riebalus ir įpilkite puodelį vandens. Tada antį apverskite ir kepkite dar 2 val.

Likus 10 min. iki kepimo pabaigos padidinkite temperatūrą iki 250 laipsnių, bet orkaitės dureles šiek tiek praverkite. Kepimo metu susidariusį skystį atvėsinkite, nugriebkite riebalus, pagardinkite brendžiu, kuriame mirko slyvos, raudonuoju vynu, druska, pipirais, sutirštinkite keliais šalto sviesto gabaliukais. Antį patiekite su padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668