2-2,5 kg anties,
3 obuolių,
10 džiovintų juodųjų slyvų,
po žiupsnelį druskos ir
pipirų,
100 ml brendžio,
150 g raudonojo vyno,
30 g atšaldyto sviesto.
GAMINIMAS:
Slyvas užpilkite brendžiu ir palikite, kad įmirktų. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklalizdžius. Išdorotą ir išplautą antį gerai nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Įdarykite obuoliais, išmirkusiomis slyvomis.
Anties pilvą ir kaklą susmeikite arba susiūkite, dėkite ant skardos krūtinėle žemyn į šaltą orkaitę ir kaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite antį 45 min., išsemkite riebalus ir įpilkite puodelį vandens. Tada antį apverskite ir kepkite dar 2 val.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos padidinkite temperatūrą iki 250 laipsnių, bet orkaitės dureles šiek tiek praverkite. Kepimo metu susidariusį skystį atvėsinkite, nugriebkite riebalus, pagardinkite brendžiu, kuriame mirko slyvos, raudonuoju vynu, druska, pipirais, sutirštinkite keliais šalto sviesto gabaliukais. Antį patiekite su padažu.