Įdaryta lydeka receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdaryta lydeka


INGREDIENTAI:

1 didelės lydekos arba sterka (1-1,5 kg),
druskos,
citrinos rūgšties.

Į d a r u i:
300 g šviežių arba 150-200 g konservuotų grybų,
2 šaukštų aliejaus arba sviesto,
2 svogūnų,
gabalėlio saliero,
1-2 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
1 šaukšto saliero arba petražolės lapelių,
druskos,
pipirų.

P a d a ž u i:
2-3 šaukštų grietinės,
žuvų sultinio,
1 šaukštelio miltų,
1 citrinos.


GAMINIMAS:

Žuvį nuskuskite, išimkite vidurius, nupjaukite galvą, išpjaukite su trupučiu mėsos stuburą. Įdaras: jam skirtus produktus smulkiai sukapokite arba sutarkuokite, sumaišykite su nuimta nuo kaulų žuvimi, prieskoniais ir patroškinkite aliejuje. Šio įdaro prikimškite žuvį, užsiūkite, dėkite į keptuvę.

Apdėliokite lašinių griežinėliais, apibarstykite tarkuotu sūriu, druska ir 20-30 min. kepkite. Kepamą žuvį retkarčiais palaistykite žuvų sultiniu arba tirpintu sviestu. Iškepusią dėkite į dubenį ir papuoškite citrinos griežinėliais. Padažą pagaminkite iš skysčio, kuriame kepė žuvis. Įberkite į jį miltų ir įdėkite grietinės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668