250 g maltos kiaulienos,
250 g maltos jautienos,
1 kiaušinio,
2 svogūnų,
100 g batono,
2 česnako skiltelių,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
petražolių,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto pomidorų padažo,
1 indelio konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 lauro lapelio,
rozmarino šakelės papuoštil.
GAMINIMAS:
Batoną pamirkykite vandenyje arba piene, nuspauskite, sumaišykite su malta kiauliena ir jautiena, kiaušiniu, džiovintais čiobreliais, smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais. 1 svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, 1 česnako skiltelę smulkiai sukapokite ir įmaišykite į mėsos masę.
Viską kruopščiai išmaišykite, drėgnomis rankomis darykite nedidelius vienodus kamuoliukus ir iš visų pusių kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies apie 10 min. Likusį svogūną ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje.
Sudėkite gabaliukais pjaustytus konservuotus pomidorus, kartu supilkite ir sultis įdėkite lauro lapelį. Viską išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens, įberkite druskos, pipirų ir nuolat maišant troškinkite apie 10 min. Mėsos kukulius patiekite su paruoštu padažu. Papuoškite rozmarino šakele. Kukulius galite gaminti iš jautienos, vištienos ar kalakutienos.