Šventiniai kukuliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventiniai kukuliai


INGREDIENTAI:

250 g maltos kiaulienos,
250 g maltos jautienos,
1 kiaušinio,
2 svogūnų,
100 g batono,
2 česnako skiltelių,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
petražolių,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto pomidorų padažo,
1 indelio konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 lauro lapelio,
rozmarino šakelės papuoštil.


GAMINIMAS:

Batoną pamirkykite vandenyje arba piene, nuspauskite, sumaišykite su malta kiauliena ir jautiena, kiaušiniu, džiovintais čiobreliais, smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais. 1 svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, 1 česnako skiltelę smulkiai sukapokite ir įmaišykite į mėsos masę.

Viską kruopščiai išmaišykite, drėgnomis rankomis darykite nedidelius vienodus kamuoliukus ir iš visų pusių kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies apie 10 min. Likusį svogūną ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje.

Sudėkite gabaliukais pjaustytus konservuotus pomidorus, kartu supilkite ir sultis įdėkite lauro lapelį. Viską išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens, įberkite druskos, pipirų ir nuolat maišant troškinkite apie 10 min. Mėsos kukulius patiekite su paruoštu padažu. Papuoškite rozmarino šakele. Kukulius galite gaminti iš jautienos, vištienos ar kalakutienos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668