Sūdyta lašiša receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūdyta lašiša


INGREDIENTAI:

Išskrosta, nuvalyta lašiša be galvos (maždaug 1,5kg.),
40g. stambios druskos,
30g. cukraus,
šaukštelis stambiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Žuvį nuplauname, nusausiname. Filė kartu su oda atskiriame nuo kaulų. Pincetu išrenkame likusius smulkius kauliukus. Filė kraštelius apipjauname aštriu peiliu. Sumaišome druską, cukrų, pipirus. Vieną filė puselę odele į apačią įdedame į plokščią formelę. Ant viršaus suberiame pusę paruošto biraus mišinio. Likusį mišinį suberiame ant antros puselės ir uždedame jį ant pirmojo gabalėlio oda į viršų taip, kad abiejų gabalėlių uodegos ir priekio galai sutaptų. Žuvį paslegiame, pridengiame maistine plėvele ir padedame 48 valandoms šaltai. Per tą laiką žuvį kelis kartus apverčiame. Galiausiai žuvį išimame iš formelės, nuvarviname, supjaustome plonais griežinėliais.

Pastabos:
Prieš sūdant lašišos filė galima apibarstyti smulkiai supjaustytais krapais,- jie puikiai dera prie lašišos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668