Šventinis kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinis kepsnys


INGREDIENTAI:

1 kg neriebaus kiaulienos kumpio,
saldžiarūgščių obuolių,
po šaukštą paprikų miltelių ir
smulkintų petražolių,
10 smulkintų šviežių mėtų lapelių,
svogūnų laiškų,
50 g sviesto,
150-200 ml riebios grietinės,
1 šaukšto majonezo,
po žiupsnį smulkintų krapų,
čiobrelių,
kmynų,
druskos,
pipirų,
150 g šaltai rūkytų lašinių.


GAMINIMAS:

Paruoštą kumpį įpjaukite. Smulkiai supjaustykite pusę lašinių, sumaišykite su majonezu, petražolėmis, paprikos milteliais ir trupučiu pipirų, krapų ir druskos. Šiuo mišiniu įdarytos mėsos gabalą ir 2 val. marinuokite šaltoje vietoje. Po to mėsą dėkite į riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite apie 1 val. (jei reikia, ilgiau) gerai įkaitintoje orkaitėje - mėsa turi būti paskrudusi ir sultinga.

Padažas: sudėkite smulkiai tarkuotus obuolius į svieste pakepintus svogūnus, pakepinkite ant lėtos ugnies, tada supilkite grietinę, suberkite mėtas, pagardinkite kitais recepte surašytais prieskoniais. Lėkštėje išdėliotus plonais šiaudeliais supjaustytus lašinius apliekite trupučiu padažo, ant jų dėkite karštą keptą mėsą ir užpilkite likusiu padažu. Pabarstykite kmynais, svogūnų laiškais ir patiekite su keptais obuoliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668