425 g raugintų kopūstų,
1 morkos,
4 svogūnų,
4 jautienos nugarinės gabaliukų (po 180 g),
druskos,
pipirų,
paprikų miltelių,
6 šaukštų grūdėtųjų garstyčių,
12 griežinėlių šoninės,
3 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto pomidorų padažo,
330 ml šviesaus alaus,
1 l daržovių sultinio,
750 g bulvių,
300 g saliero šaknies,
200 ml pieno,
1 šaukšto sviesto,
tarkuoto muskato riešuto,
1-2 šaukštų kukurūzų miltų,
mairūnų.
GAMINIMAS:
Morkas supjaustykite apskritimais, svogūnus-pusžiedžiais. Mėsą pamuškite, apibarstykite druska, pipirais, paprikų milteliais. Jautieną aptepkite garstyčiomis, ant viršaus uždėkite šoninės, raugintų kopūstų. Užlenkite kraštus, susukite suktinukus ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais, apkepkite įkaitintame aliejuje, išimkite.
Keptuvėje įkaitintuose riebaluose apkepinkite morkas su svogūnais 5 min. Įdėkite pomidorų padažo ir viską pakepinkite. Įpilkite alaus, sultinio, užvirinkite, tada sudėkite suktinukus ir troškinkite apie 90 min. Bulves ir salierą nulupkite, supjaustykite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, sugrūskite.
Pieną su sviestu užvirinkite ir išmaišykite su tyre. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Suktinukus išgriebkite. Padažą sutrinkite, vėl užvirinkite, įmaišykite vandenyje praskiestą kukurūzų krakmolą. Įdėkite mairūnų. Suktinukus patiekite su bulvių ir salierų tyre bei padažu.