10-12 morkų,
200 g konservuotų ananasų ir jų skysčio nuo konservų,
1 svogūno,
2-3 česnako skiltelių,
gabalėlio imbiero šaknies,
saujos šviežių kalendrų ir krapų,
sviesto ir
aliejaus kepti,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nepjaustytas morkas pavirkite 7-10 min., nusunkite. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Įdėkite smulkintą česnaką, imbierą ir kepkite dar apie minutę. Morkas supjaustykite griežinėliais, sudėkite į keptuvę, kruopščiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Padidinkite ugnį ir kepinkite apie 5 min. Tada įpilkite porą šaukštų ananasų sunkos (likusios nuo konservų), sudėkite pjaustytus ananasus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar keletą minučių. Pabaigoje gausiai apibarstykite šviežiais krapais ir kalendromis.