(1 porcija - 530 kcal)
K o t l e t u k a m s:
800 g virtų bulvių,
200 g smulkinto kopūsto,
4 šaukštelių sviesto,
1 svogūno,
2 kiaušinių,
50 g miltų,
60 g varškės,
pagal skonį druskos,
pipirų.
G a r n y r u i:
1/2 baltagūžio kopūsto,
2 šaukštelių paprikų miltelių,
1 šaukštelio kmynų sėklų,
30 g tarkuoto goudos sūrio,
2 šaukštų aliejaus,
1 česnako skiltelės,
1 raudonos paprikos,
50 g grietinės,
pagal skonį druskos,
baltųjų pipirų,
žiupsnelio tarkuoto muskato.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, patrinkite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Česnaką smulkiai sukapokite, citrinas nuplaukite, nusausinkite. Nutarkuokite vienos citrinos žievelę, pačią citriną perpjaukite ousiau ir išspauskite sultis. Kitą citriną suraikykite griežinėliais.
Česnakus pakepinkite aliejuje ir iš keptuvės išimkite. Į karštą aliejų dėkite muštinius.Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies po 4 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusius išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Keptuvėje esančius riebalus nupilkite į mažą keptuvėlę, o į likusį skystį supilkite vyną, sultinį, citrinos sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, užvirinkite ir dar šiek tiek pavirinkite ant minimalios ugnies.
Pagardinkite sviestu, raudonėliais. Mažoje keptuvėlėje greitai apkepinkite citrinos griežinėlius ir pomidorų puseles, Juos išdėliokite pašildytose lėkštėse šalia muštinių ir apliekite padažu.