200 g bulvių,
2 stiklinių miltų,
1 šaukštelio sausų mielių (arba šviežių),
110 ml šilto vandens,
200 g kietojo sūrio,
2 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, sutrinkite ir atvėsinkite. Miltus persijokite į dubenį, įberkite mieles, žiupsnį druskos. Sukrėskite bulvių tyrę ir sutrinkite rankomis, kad tešla būtų kaip trupiniai. Supilkite vandenį, išminkykite tešlą.
Ją uždenkite ir palikite šiltai kilti 1 val. Tešla turi padvigubėti. Tada tešlą perminkykite, padalykite į 12 dalių ir padarykite kamuoliukus. Skardą užberkite tarkuotu sūriu, jame kruopščiai apvoliokite kiekvieną kamuoliuką. Iš kiekvieno kamuoliuko padarykite po ilgą dešrelę.
Imkite po dvi dešreles, sujunkite du galus ir suvyniokite. Dėkite bandeles į riebalais pateptą skardą, uždenkite ir palikite kilti dar 30 min. Tada pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 10-15 minučių.