250g. raudonųjų pupelių,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
pomidoras,
vienos citrinos sultys,
3-4 salierų stiebeliai,
kieto virto kiaušinio trynys,
laurų lapelis,
10 žirnelių juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pupele sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir išverdame. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių pasūdome, įdedame lauro lapelį, nuluptą svogūną, saliero stiebelius, pipirus. Pupeles supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu, nuvarviname ir sudedame į dubenį. Aliejų sumaišome su citrinos sultimis, sutrupintu kiaušinio tryniu, pagardiname maltais pipirais, pasūdome ir gerai išplakame. Padažą supilame ant pupelių ir gerai sumaišome. Tinka papuošti pomidorų griežinėliais.
Pastabos:
Pupeles greičiau išvirsite, jeigu kiek pavirę vandenį nupilsite ir užpilsite vėl šaltu.