4 porcijoms:
4 gabalų maždaug po 200 g baltos žuvies filė (tinkamiausios jūrų žuvys),
20 alyvuogių,
4 šaukštelių kaparėlių,
1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
150 ml baltojo vyno,
8-10 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų krapų,
garstyčių padažo,
po žiupsnį žuvų prieskonių mišinio,
druskos,
maltų baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite smulkiai sukapotą svogūną, perpjautas alyvuoges ir kaparėlius. Į karščiui atsparų indą dėkite 2 žuvies filė juostas, jas pabarstykite žuvų prieskoniais, druska ir prieš tai pasiruoštu mišiniu, uždenkite likusiomis 2 žuvies filė juostomis.
Pabarstykite pipirais, druska, pašlakstykite vynu bei aliejumi ir palikite 1 val. pasimarinuoti. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Iškepusias žuvis pabarstykite krapais ir patiekite su virtomis apkepintomis bulvėmis ir garstyčių padažu.