4 vidutinio dydžio obuoliai,
artipilnė stiklinė vandens,
po 2 šaukštus rudojo cukraus ir
klevų sirupo,
pusės citrinos sultys,
pusė stiklinės graikinių riešutų,
saujelė džiovintų spanguolių arba vyšnių,
saujelė avižinių javainių,
2 kiaušinio baltymai,
100 g miltelinio cukraus,
200 ml vanilinių ledų,
saujelė migdolų drožlių,
pakelis vanilinio kremo miltelių,
šaukštas medaus.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti.
Graikinius riešutus sukapokite, sumaišykite su javainiais, nupklautomis spanguolėmis ir medumi. Mase įdarykite obuolius ir sudėkite į karščiui atsparų kepimo indą. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, atvėsinkite ir išplakite iki standžių putų, tada po truputį suberkite miltelinį cukrų.
Plakite, kol baltymų masė pasidarys standi ir blizgi. Konditeriniu švirkštu ant obuolių išspauskite kūgio formos morengus, berkite migdolų drožlių. Obuolius kepkite iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su vaniliniais ledais ir kremu.