400 g vištienos filė,
didelis mangas,
stiklinė džiovintų abrikosų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
200 g tarkuoto brandinto sūrio,
šaukštas smulkintų žalumynų,
4 šaukštai abrikosų džemo,
2 šaukštai sojų padažo,
saujelė kapotų riešutų,
šaukštas sviesto,
svogūnas,
šaukštas rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų.
Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite rieštuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.