Po raudoną ir
geltoną papriką,
100 g fetos,
saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 skiltelės česnako,
6 vyšniniai pomidoriukai,
100 g kuskuso kruopų,
200 ml natūralaus daržovių sultinio,
pagal skonį druskos,
pipirų,
šakelė šviežių rozmarinų,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
100 g sviesto,
saujelė tarkuoto brandinto sūrio,
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.
Puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite kruopas brinkti apie 10 min., tada atvėsinkite. Pomidorus perpjaukite per pusę ir kartu su gerai nuvarvintomis ir nusausintomis alyvuogėmis įmaišykite į kruopas.
Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, šlakeliu aliejaus, įmaišykite trupintą fetą ir kapotus rozmarinus. Paruošta mase įdarykite paprikas ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.