Pakuotė šaldytos sluoksniuotos tešlos,
200 g šviežių špinatų (tinka ir šaldyti),
svogūnas,
šaukštas sviesto,
300 g fetos,
po šaukštą kapotų žalumynų (petražolių, krapų, svogūnų laiškų),
pagal skonį tarkuotų muskatų,
saujelė kedrinių pinijų,
druskos,
pipirų,
džiovintų bazilikų,
kiaušinio baltymas.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir apie 3 min. pakaitinkite, kad suminkštėtų.
Fetą sutrupinkite šakute, suberkite į špinatų masę, gerai išmaišykite, tada įdarą pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir džiovintais bazilikais. Atvėsinkite. Į aliejumi pateptą karščiui atsparią kepimo formą kolokite vieną tešlos lakštą.
Tada sukrėskite įdarą, ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų ir užklokite kitu lakštu. Pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.