Pakuotė šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
6 pomidorai,
indelis tepamojo varškės sūrelio,
50 g grietinės,
3 skiltelės česnako,
šaukštelis maltų kmynų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
raudonėlių,
saujelė gražgarsčių,
po 2 šaukštus pesto padažo su bazilikais ir
aliejaus.
GAMINIMAS:
Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve-bus standžios ir traškios. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Tešlą atšildykite, supjaustykite stačiakampiais, viduryje kiek įspauskite, kad krašteliai liktų aukštesni (kepant išsipūs ir dailiai atrodys). Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odeles ir supjaustykite griežinėliais.
Pesto padažą sumaišykite su aliejumi ir plačiu teptuku aptepkite kiekvieną tešlos lakštelį. Tada ant viršaus krėskite varškės masės, išsėliokite pomidorų griežinėlius, užberkite raudonėlių. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite papuošus gražgarstėmis.