250g. gorgonzolos sūrio,
150g. maskarponės sūrio,
200g. krabų mėsos,
125ml. 35proc. grietinėlės,
16g. želatinos,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštas citrinos sulčių,
5 lašai tabasko padažo,
druskos,
graikinių riešutų puselių,
salotų lapų papuošti.
GAMINIMAS:
Krabų mėsą smulkiai supjaustome, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje šalto vandens. Tada ištirpiname garų vonelėje. Gorgonzolą sutriname šakute, sudedame į puodą ir užkaičiame, nustatę silpną kaitrą. Pamažu maišydami supilame grietinėlę, tabasco padažą. Maišome, kol masė tampa vienalytė. Nukaičiame. Sudedame susmulkintą maskarponę, kiaušinių baltymus, viską gerai išmaišome. Įmaišome krabų mėsą. Masę sudedame į formelę ir padedame kelioms valandoms šaltai, kad sustingtų. Formelę trumpam panardiname į šiltą vandenį ir išvožiame putėsius į salotų lapais papuoštą lėkštę. Puošiame graikinių riešutų puselėmis.