K u k u l i a m s:
bulvių,
krakmolo (jo turi būti 1/4 bulvių dalies),
1 kiaušinio trynio,
slyvų (gali būti vyšnios, abrikosai ar mėlynės),
po žiupsnelį druskos ir
cukraus.
P a d a ž u i:
2 šaukštų rudojo cukraus,
4 šaukštų sviesto,
4 šaukštų graikinių riešutų,
grietinės,
mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis, nusunkite, nulupkite, atvėsinkite, sugrūskite. Įberkite krakmolo, įdėkite kiaušinio trynį, įberkite po žiupsnelį druskos ir cukraus, viską gerai suminkykite ir drėgnomis rankomis darykite paplotėlius.
Į kiekvieno vidų dėkite slyvų puseles, gražiai sulipinkite, padarykite kamuoliuką. Taip drėgnomis rankomis darykite visus kukulius. Dėkite į verdantį vandenį, virkite, kol iškils, tada pavirkite dar kelias minutes.
Padažas: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite smulkintus graikinius riešutus, apkepkite, tada suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite. Išvirusius kukulius išgriebkite, apšlakstykite padažu ir patiekite su grietine, papuoškite mėtų lapeliais.