Pyragas su špinatais ir sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su špinatais ir sūriu


INGREDIENTAI:

400g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
225g. šviežių špinatų,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
didelis svogūnas,
350g. fetos,
ryšelis svogūnų laiškų,
20g. šviežių krapų,
20g. šviežių petražolių,
1/4 šaukštelio tarkuotų muskatų,
100g. sviesto,
50g. kedrų riešutų,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Į didelį dubenį sudedame nuplautus špinatų lapus, įpilame truputį vandens. Pridengę verdame 2-3 minutes. Suverčiame špinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Įkaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytą svogūną 5 minutes. Sudedame špinatus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, krapus, petražoles, suberiame sutrupintą fetą ir tarkuotus muskatus. Pagardiname.

Tešlą iškočiojame plonu lakštu ir padalijame į dvi dalis. Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame vieną tešlos lakštą, išteptą sviestu, taip, kad dengtų kepimo formos šonus. Ant viršaus dedame įdarą, o ant jo - kitą tešlos lakštą, išteptą sviestu. Supjaustome pyragą į 12 gabalėlių. Apibarstome kedrų riešutais. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 45 minutes. Iškepusį pyragą 10 minučių paliekame kepimo formoje. Tiekiame šaltą arba karštą.

Pastabos:
Špinatai - puikus beta karotino šaltinis. Be to, juose yra medžiagų, saugančių nuo vėžio, bei vitaminų C ir E.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668