300 g maltos mėsos,
svogūnų,
6-8 didelės bulvės,
kiaušinis,
druskos,
pipirų,
aliejaus arba kiaulių taukų,
stiklinė grietinės arba padažo.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Tarkius sukrėskite į koštuvą ir palikite pastovėti, kad nubėgtų nereikalingas skystis, bet nepersistenkite: masė turi likti šiek tiek šlapia, gana minkšta ir tinkama kukuliams formuoti.
Nubėgusį skystį palikite nusistovėti-indo dugne liks bulvių krakmolas. Skystį nupilkite, o krakmolą sudėkite į bulvių masę. Pasūdykite, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Mėsą paruoškite kaip kotletams (pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite smulkiai supjaustytų svogūnų).
Kiaušinio į faršą nemuškite! Įdarą patariama ruošti iš gana riebios kiaulienos, bet galima ir iš maišytos su jautiena. Imkite nedidelį gabalėlį bulvių masės, dėkite ant jos šaukštelį paruoštos mėsos ir suformuokite norimo dydžio rutuliuką.
Vis dėlto rutuliuką darykite ne labai didelį, nei labai mažą, pavyzdžiui, persiko dydžio. Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi arba taukais. Suformuotus "koldūnus" kepkite, kol gražiai apskrus, ir sudėkite į puodynėlę (arba bet kokį kitą indą, tinkamą kepti orkaitėje). Užpilkite grietine arba bet kokiu kitu mėgstamu padažu ir pašaukite į orkaitę 30-40 minučių.