Baltarusiškos "varnelės" receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baltarusiškos "varnelės"


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

1-1,5 kg bulvių,
0,75-1 stiklinė kvietinių miltų (galima sumaišyti su ruginiais ar grikiniais),
100 g lašinukų arba 100 g maltos mėsos,
arba 100-200 g varškės,
arba 2-3 svogūnai,
po šaukštelį krapų ir petražolių,
50 g aliejaus arba lydytų taukų,
druskos,
sviesto arba grietinės.

GAMINIMAS:

Iš nusunktų bulvių tarkių, miltų ir druskos iųminkykite kietą tešlą, iš jos suformuokite slyvos dydžio rutuliukus, kiekvieną suplokite rankomis ir į vidurį įdėkite kokio nors įdaro: maltos mėsos, varškės, lašinukų ar keptų svogūnų.

Tuomet vėl formuokite rutuliukus, išvirkite juos pasūdytame vandenyje (virkite 3-4 minutes), tada apkepkite keptuvėje - su aliejumi arba taukais. Apkeptas "varneles" sudėkite į puodą, apliekite sviestu arba grietine (priklausomai nuo įdaro), apibarstykite žalumynais ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668