1-1,5 kg bulvių,
0,75-1 stiklinė kvietinių miltų (galima sumaišyti su ruginiais ar grikiniais),
100 g lašinukų arba 100 g maltos mėsos,
arba 100-200 g varškės,
arba 2-3 svogūnai,
po šaukštelį krapų ir petražolių,
50 g aliejaus arba lydytų taukų,
druskos,
sviesto arba grietinės.
GAMINIMAS:
Iš nusunktų bulvių tarkių, miltų ir druskos iųminkykite kietą tešlą, iš jos suformuokite slyvos dydžio rutuliukus, kiekvieną suplokite rankomis ir į vidurį įdėkite kokio nors įdaro: maltos mėsos, varškės, lašinukų ar keptų svogūnų.
Tuomet vėl formuokite rutuliukus, išvirkite juos pasūdytame vandenyje (virkite 3-4 minutes), tada apkepkite keptuvėje - su aliejumi arba taukais. Apkeptas "varneles" sudėkite į puodą, apliekite sviestu arba grietine (priklausomai nuo įdaro), apibarstykite žalumynais ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių.