8 vidutinio dydžio bulvių.
Į d a r u i:
200 g virto kumpio,
200 g fermentinio sūrio,
saujos smulkintų petražolių,
1/2 svogūno,
5 vyšninių pomidorų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
300 ml natūralaus jogurto,
1-2 česnako skiltelių,
petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves nušveiskite šepetėliu ir perpjaukite pusiau. Išskobkite vidų, palikite apie 1/2 cm storio sieneles. Išskobtą minkštimą susmulkinkite. Kumpį, svogūną ir sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorus nuplikykite, nunerkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite išskobtą bulvių minkštimą ir svogūnus. Sumaišykite su prieskoniais, petražolėmis, kumpiu, sūriu ir pomidorais. Bulvių puseles išdėliokite ant aliejumi pateptos skardos.
Į kiekvieną pridėkite paruošto įdaro, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 50 min. Jogurtą sumaišykite su išspaustu česnaku ir petražolėmis. Bulves patiekite su padažu.