20 vienetų iškepti reikės:
250 g avižinių dribsnių,
100 g margarino arba sviesto,
1 kiaušinio,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltų,
razinų,
smulkintų lazdynų arba graikinių riešutų (nebūtinai).
GAMINIMAS:
Margariną ar sviestą ištirpinkite, supilkite ant avižinių dribsnių, išmaišykite, palaukite, kol atvės. Kiaušinį išplakite su cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į avižinius dribsnius.
Sudėkite razinas, riešutus ir išsukite tirštą tešlą. Dėkite ją šaukštu į kepimo skardą, tik retai, nes sausainiai pakyla. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.