4 porcijoms:
stiklinė sorų kruopų,
0,5 kg moliūgo,
3 stiklinės pieno,
50 g sviesto,
pagal skonį rudojo ir
vanilinio cukraus,
nutarkuotų citrinos žievelių,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Sorų kruopas pirmiausia nuplaukite šiltame, o paskui karštame vandenyje - dings kartumas. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite per pusę, tada dar pasmulkinkite ketvirčiais, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Moliūgų kubelius berkite į puodą su pienu, užvirinkite, kai moliūgai kiek suminkštės, išgriebkite ir nuvarvinkite. Į pieną suberkite kruopas ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min., tada uždenkite ir palikite, kad išbrinktų.
Į išbrinkusią košę įmaišykite sviestą, moliūgus, nutarkuotas citrinos žieveles, pagal skonį pagardinkite ruduoju ir vaniliniu cukrumi, druska, tada košę su puodu dar 10 min. pašaukite į karštą orkaitę.