4 porcijoms:
stiklinė bolivinių balandų sėklų,
2 stiklinės daržovių sultinio,
po raudoną ir
žalią papriką,
6 nedideli pomidorai,
2 nedidelės cukinijos,
2 skiltelės česnako,
svogūnas,
150 g smulkiai tarkuotos fetos,
šaukštas džiovintų raudonėlių,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
pusės citrinos sulčių,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
saujelė skrudintų žemės riešutų.
GAMINIMAS:
Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir dar 10 min. brinkinkite. Išvirusias sėklas perdėkite į dubenį ir lengvai išpurenkite šakute. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite svieste.
Kai jie dailiai pagels, sudėkite griežinėliais pjaustytas cukinijas, per pusę perpjautus pomidorus, kubeliais pjaustytas paprikas. Troškinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais, tada įmaišykite bolivinių balandų sėklų košę, supilkite citrinų sultis, galiausiai įmaišykite tarkuotą fetą ir sausoje keptuvėje skrudintus riešutus.