4 porcijoms:
50 g maltų migdolų,
50 g miltų,
sviesto kepimo formai ištepti,
1/4 l grietinėlės,
400 g varškės,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
50 g cukraus,
po 200 g aviečių, braškių ir gervuogių,
100 g cukraus,
džiūvėsėlių pabarstyti.
GAMINIMAS:
Miltus ir migdolus sumaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Varškę ištrinkite su kiaušinio tryniais, baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standumo, pamažu berkite cukrų - 50 g. Dubenyje išmaišykite plaktą grietinėlę, miltų ir migdolų mišinį, varškę ir plaktus baltymus.
Masę sukrėskite į formą, paviršių išlyginkite ir kepkite 45 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Uogas nuplaukite, apibarstykite cukrumi ir padėkite, kad išsiskirtų sultys. Apkepą patiekite kartu su uogomis. Skanu tiek karštas, tiek šaltas.