1,5 l sultinio,
500 g bulvių,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
8 riekelių batono,
200 g varškės,
1 kiaušinio,
2,5 šaukštų sviesto,
1,5 šaukšto riebios grietinėlės,
žiupsnelio maltų kmynų,
2 šaukštų kapotų kmynų,
2 šaukštų kapotų prieskoninių žalumynų.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves supjaustykite, užpilkite karštu sultiniu ir virkite. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su puse šaukšto sviesto, pabarstykite druska, pipirais, dėkite į sriubą. Išgriebkite iš sriubos didesnę dalį išvirusių bulvių, jas strinkite, įmaišykite į tyrę pusę šaukšto sviesto ir sukrėskite į sriubą.
Pabarstykite bulvienę šaukštu žalumynų. Paplotėliai: batono riekeles aptepkite likusiu sviestu, į varškę dėkite grietinės, įberkite kmynų, druskos, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Užtepkite varškės masę ant batono riekių, jas dėkite ant kepimo grotelių ir apkepkite orkaitėje.
Apkepusius paplotėlius apibarstykite likusiais žalumynais. Bulvienę patiekite su paplotėliais.