500 g bulvių,
100 g morkų,
2-3 svogūnų,
60 g šaltai rūkytos šoninės su lašinukais,
1-2 laurų lapelių,
2-3 juodųjų pipirų žirnelių,
žiupsnelio druskos,
40-50 g kvietinių miltų,
20 g sviesto,
1 kiaušinio,
130 ml pieno arba vandens,
3-4 šaukštų kapotų žalumynų (krapų, svogūnų laiškų, petražolių).
GAMINIMAS:
Nuskustas, smulkiais kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 1 l verdančio vandens ir maždaug 15 min. virkite ant silpnos ugnies. Plonais pusžiedžiais supjaustykite svogūnus, smulkiais kubeliais-šoninę. Iš pradžių į keptuvę berkite šoninę ir ant nedidelės ugnies paskrudinkite, po to dėkite svogūnus, nedidinant ugnies apkepinkite ir išgriebkite.
Likusiuose riebaluose ant lėtos ugnies kepinkite plonais šiaudeliais supjaustytas morkas. Iš miltų, sviesto, kiaušinio, pieno ir druskos paruoškite leistinukų tešlą. Svogūnus, morkas, pipirus, lauro lapelius sudėkite į bulvių puodą, po to šaukšteliu dėkite leistinukus ir virkite ant lėtos ugnies maždaug 8 min. Patiekiant sriubą apibarstykite žalumynais.