Svogūnų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Svogūnų sriuba


INGREDIENTAI:

0,5 kg svogūnų,
litras naminio jautienos sultinio,
pusė pakelio sviesto,
šaukštas miltų,
4 skiltelės česnako,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
pusė prancūziškojo batono,
apie 150 g kieto brandinto sūrio ("Džiugas").


GAMINIMAS:

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišant kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.

Svogūnams baigiant kepti, įspauskite česnakus, viską gerai išmaišykite ir įberkite nepilną šaukštą miltų. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą su verdančiu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį.

Nepamirškite sriubos pasūdyti ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po nedidelę riekelę prancūziškojo batono.

Sriubos indelius kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę, ištraukus kiek atvėsinkite ir užberkite tarkuoto sūrio. Kad sriuba būtų pikantiškesnė, šliukštelėkite į ją truputį brendžio arba vyšnių trauktinės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668