T e š l a i:
100 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
po šaukštą sviesto ir
cukraus,
žiupsnelis druskos.
P a d a ž u i:
po 100 g sviesto ir
cukraus,
2 apelsinų sulčių,
2 šaukštai apelsinų žievelių,
šaukštas citrinų žievelių,
3 šaukštai apelsinų likerio "Grand Marnier",
2 šaukštai konjako.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite padažą-pastovėjęs bent pusvalandį, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlus nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti-padažas įgaus fantastišką aromatą. Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, druską, sukrėskite išplaktus kiaušinius ir įpilkite truputį pieno.
Kiek pamaišius tešlą, supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Išplakite viską iki vientisos masės ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų. Nedidelėje keptuvėje iškepkite blynelius ir padėkite šiltai. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite du kartus perlenktus blynelius.