200 g geros kokybės juodojo šokolado su 75 proc. kakavos,
3 dideli kiaušiniai,
apie 40 g rudojo cukraus (reguliuokite pagal skonį),
apelsinų cukrintinių (papuošti).
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, lėtai ant nedidelės ugnies ištirpinkite virš garų, nukelkite ir plakite, iki masė taps vientisa. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų nešvarumų, tada baltymus atskirkite nuo trynių.
Kiaušinių trynius plakite elektriniu plakikliu, kol susidarys vientisa, puri masė ir mediniu šaukštu palengva įmaišykite į dar šiltą lydytą šokoladą. Kiaušinių baltymus kelioms minutėms padėkite į šaldytuvą (atvėsusius lengviau plakti), tada išplakite elektriniu plakikliu. Kai masė taps standi, po truputį vis maišant įplakite cukrų.
Į atvėsusią šokolado masę labai palengva maišant šaukštu iš apačios į viršų (kad masė nesukrįstų, būtų puri) įmaišykite baltymus. Paruoštus putėsius šaukštu sukrėskite į stiklines taures, jas uždenkite, kad desertas neprisigertų šaldytuvo kvapų, ir kelias valandas palaikykite. Tiekite su apelsinų cukrintiniais.