200 g pievagrybių,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
500 g maltos mėsos,
850 ml pomidorų savo sultyse,
4 šaukštų čili padažo,
40 g fetos sūrio,
50 g juodųjų alyvuogių,
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
1 šaukšto smulkintų bazilikų,
pagal skonį druskos,
cukraus,
pipirų,
1/2 citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustykite svogūną, sukapokite česnaką, bazilikus ir sumaišykite su druska ir cukrumi. Šiuo mišiniu užberkite pomidorus savo sultyse, sutrinkite ir užvirinkite. Maltą mėsą ir pievagrybius apkepkite aliejuje ir suberkite į puodą, kur verda pomidorai. Jeigu trūksta vandens-užpilkite, kad apsemtų daržoves ir virkite 15 min.
Tada supilkite čili padažą, alyvuoges ir virkite ant mažos ugnies dar 5 min. Į išvirusią sriubą įberkite pipirų, įpilkite citrinos sulčių, sumaišykite ir patiekite. Sriubą paskaninkite smulkintu fetos sūriu.