500 g brokolių,
1 svogūno,
1 šaukšto sviesto,
100 g saliero stiebų,
6 šaukštų daržovių sultinio,
5 šaukštų+100 g grietinėlės,
2 šaukštų miltų,
druskos,
baltųjų pipirų,
tarkuoto muskato,
4 riekelių duonos.
GAMINIMAS:
Atskirkite brokolius į stiebus ir žiedus. Apipjaustykite išorines stiebų dalis. Atidėkite smulkių žirdų patiekalui papuošti. Likusius žiedus ir kotus supjaustykite gana stambiais gabaliukais. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną, salierus ir smulkintus brokolius.
Nuolat sumaišydami viską kepinkite 6-8 min., kol svogūnai pasidarys gintarinės spalvos. Sudėkite miltus ir viską gerai sumaišykite. Maišydami pavirkite 4 min. Po truputį pilkite sultinį ir maišykite, kad iš miltų nesusidarytų gumuliukų. Virkite sriubą 25 min. ir nuolat maišykite.
Nukoškite tirščius, palikdami skystį. Tirščius pertrinkite. Į pertrintus tirščius įpilkite pakankamai skysčių, kad masė būtų kaip tirštos grietinės. Perkoškite sriubą per sietelį. Dar kartą viską užvirinkite. Tuo tarpu virkite likusius brokolių žiedus, kol šie suminkštės.
Nukaiskite sriubą ir supilkite į ją pašildytą grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite šiltuose dubenėliuose, papuoškite brokolių žiedais ir grietinėle.