200 g rūkytos šoninės,
500 g bulvių,
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
0,5 stiklinės baltojo vyno,
šaukšto grūdėtųjų garstyčių,
4 šaukštų riebios grietinėlės,
pipirų,
šviežių mėtų lapelių (nebūtinai).
GAMINIMAS:
Bulves virkite pasūdytame vandenyje, baigiant virti suberkite žirnelius ir kartu pavirinkite apie minutę. Nusunkite. Šoninę supjaustykite kubeliais, suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišant kepkite, kol gražiai apskrus. Įpilkite vyno, pavirinkite, kad kiek nugaruotų.
Dėkite garstyčias, pilkite grietinėlę. Kaitinkite maišant, kol sutirštės. Nukaiskite, įberkite pipirų. Supjaustykite bulves ir žirnelius dėkite į salotinę, įpilkite padažą, išmaišykite, galite papuošti mėtų lapeliais.