200 g rūkytos vištienos filė,
2-3 virtų bulvių,
1 agurko,
3-4 šaukštų konservuotų ž-aliūjų žirnelių (arba šaldytų),
1 paprikos,
2 kietai virtų kiaušinių,
po 3 šaukštus majonezo ir natūralaus jogurto (arba rūgpienio),
svogūnų laiškų,
druskos,
juodųjų ir raudonųjų pipirų,
salotų lapų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Vištieną ir papriką, išvalius sėklas, supjaustykite šiaudeliais, bulves ir agurką-kubeliais. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir smulkiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Paruoštus produktus sumaišykite, įdėkite konservuotų žirnelių, įberkite druskos ir pipirų.
Padažui trynius sutrinkite šakute, sumaišykite su majonezu ir jogurtu. Salotas sumaišykite su padažu, dėkite į lėkštes ant salotų lapų, papuoškite žalumynais. Jei mėgstate pikantiškiau, į padažą įmaišykite 0,5 šaukštelio garstyčių arba adžikos.