250 g šviežių grybų,
250 g krevečių be kiautų,
2 šaukštų kvietinių miltų,
8 vienodo dydžio bulvių,
8 ožkų pieno sūrio riekelių,
2 kiaušinių trynių,
250 g sviesto,
2 šaukštų vandens,
1 šaukštelio citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Krevetes trumpai iškepkite su 25 g sviesto. Atskirai pakepinkite juostelėmis supjaustytus grybus. Nuskustas, nuplautas ir nusausintas bulves iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir nupjaukite viršūnėles. Iš bulvių atsargiai išskobkite dalį minkštimo. Padažas: žalius kiaušinių trynius, vandenį, gabalėliais sukapotą likusį sviestą dėkite į indą.
Kaitinkite nenustodami maišyti verdančio vandens vonelėje. Kai padažas taps vientisas, supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir perkoškite. Sumaišykite krevetes, grybus, padažą, prikimškite masės į bulves, uždenkite sūrio "dangteliais" ir kepkite orkaitėje, kol apskrus. Patiekite karštą.