Blynų t e š l a i:
1 stiklinės bulvių košės,
3 kiaušinių,
1 smulkinto pakepinto svogūno,
žalumynų (krapų, bazilikų, petražolių),
1 stiklinės rūgpienio arba kefyro,
2 šaukštų miltų,
1 šaukšto krakmolo,
100 g varškės,
30 g kietojo tarkuoto sūrio,
druskos,
pipirų.
K e p s n e l i a m s:
300 g faršo (jautienos ir kiaulienos),
druskos,
pipirų,
2 kiaušinių,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti.
Taip pat:
salotų lapų,
pomidorų,
majonezo,
natūralaus jogurto ir
žalumynų padažui.
GAMINIMAS:
Išmaišykite tešlą iš jai skirtų produktų. Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, ją patepkite aliejumi ar lašinių gabaliuku ir šaukštu pilkite tešlą. Kepkite, kol gražiai apskrus. Kepsneliai: faršą pagardinkite druska ir pipirais, įmuškite kiaušinį. Darykite nedidelius kukulius, dėkite juos ant lentelės ir peilio šonu sumuškite kepsnelius.
Tada merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Padažas: sumaišykite majonezą, jogurtą ir kapotus žalumynus. Čirvinius blynus patiekite su kepsneliais, salotų lapais, pomidorais ir padažu.