8 viščiukų šlaunelės,
1,5 stiklinės grikių,
greipfrutas,
3 stiklinės pieno,
stiklinė vandens,
gabalėlis sviesto,
pagal skonį druskos,
paukštienos prieskonių,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Viščiukų šlauneles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite greipfrutų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Dėkite į nepridegantį kepimo indą ir apie 40 minučių kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje (galite kepti ir ant grotelių).
Grikius maišant pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus. Suberkite į puodą, supilkite pieną, vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir virkite, kol kruopos suminkštės (maišykite, kad neprisviltų).
Nukėlus nuo ugnies, palikite jas dar kiek pabrinktų. Košę sukrėskite į nepridegantį kepimo indą, sudėkite keptas šlauneles, apšlakstykite lydytu sviestu ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę.